Відповідно до Указу Президента України №331/2015 від 12-го червня 2015-го року День Флоту в Україні відзначається у першу неділю липня. Повна назва свята - День Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
Також у першу неділю липня щороку відзначається День працівників морського і річкового флоту України.
Відродження військово-морського потенціалу держави є однією з цілей оборонної реформи, і в даний час Україна розвиває військово-морське співробітництво з державами-членами НАТО і ЄС.
 
Справжні патріоти - справжня гордість нашої країни. Коли відзначають День Військово-морського флоту в Україні, то вшановують усіх, хто входить до складу ВМС ЗСУ: надводні сили, морську авіацію і артилерію, морську піхоту, військово-морські бази, військовослужбовців частин забезпечення та інших.
 
Тож, щиро вітаємо моряків і офіцерів Військово-Морських сил України та працівників цивільного флоту країни! Ваша мужність, дисципліна і сила духу є вічними прикладами служіння Батьківщині. Дякуємо за ваше самовіддане служіння та непохитний захист країни. Бажаю Вам міцного здоров'я, успіхів у всіх починаннях і гордості за вашу важливу місію!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк