День Національної поліції України — державне свято, яке відзначається щорічно 4 липня згідно з Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97.
Це число обрано не випадково, а з урахуванням однієї визначної події в історії становлення цього державного інституту. Так, саме в четвертий день липня у 2015 році перші патрульні поліцейські в Україні прийняли першу присягу на Софійській площі у Києві.
Основними завданнями Нацполіції є реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.
 
Сьогодні, поліцейські на рівні з іншими захищають територіальну цілісність України та боронять її кордони і незалежність.
 
Тож, висловлюю щиру вдячність всім працівникам поліції за самовіддану працю, бажаю і надалі мужності, витримки й наснаги, нехай удача та професійні успіхи будуть Вашими постійними супутниками у житті.
 
Від щирого серця бажаю всім Вам родинного добробуту, міцного здоров’я і щастя, якнайшвидшої Перемоги, а також нових звершень у нелегкій, але такій потрібній людям службі!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк