Таку суму податку на фінансування УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ сплатили буковинці у першому півріччі 2023 року – інформує начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. Сума сплаченого військового податку  більше як за аналогічний період торік на 28,4 млн грн, або 17,3 відсотки.

Віталій Шпак наголошує, що сплачують військовий збір лише ті платники які отримують легальні доходи. Тобто всі «нелегали» не сплачують військовий збір і відповідно не вносять ніякого вкладу у Перемогу над ворогом.

Саме тому кожен недобросовісний платник зобов’язаний переглянути свої моральні принципи і визначитися – сплачувати військовий податок на утримання АРМІЇ чи продовжувати ухилятися. 

Разом з тим, необхідно врахувати ще і той фактор, що проведення фактичних перевірок податківцям дозволено і те, що Держпраця і податківці поєднали зусилля з метою виявлення роботодавців, які мають високі ризики використання незадекларованих працівників. У зоні уваги - оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування.