З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, не байдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, 18-го серпня 2009-го року Президентом України, згідно Указу № 629/2009 встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, який тепер щорічно відзначається 7 липня.
Зараз однозначно вже можна сказати, що зусиллями працівників природно-заповідної справи вдалося в значній мірі зберегти від руйнування багато унікальних природних комплексів, сприяючи збереженню біологічного розмаїття та протидіючи екологічному розоренню багатьох регіонів.
 
Однак, події, які наразі відбуваються в нашій державі, часто зводять всі зусилля українців зберегти свою унікальну флору та фауну нанівець. Тисячі гектарів української природно-заповідної зони обстріляні, заміновані, затоплені чи зруйновані... І це надзвичайно боляче!
 
Та я впевнений, що з настанням Перемоги ми зможемо хоча б частково все відновити!
 
Тож, щиро вітаю всіх працівників природно-заповідної справи з професійним святом. Щиро дякую за Вашу нелегку працю зі збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвитку територій та об’єктів природно-заповідного фонду України.
 
Бажаю Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії та мирного неба над головою.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк