8 липня в православній церкві шанують двох святих - Петра і Февронію, яких вважають покровителями сім'ї. Їм також моляться про дітей, а незаміжні дівчата просять допомоги зустріти гідного нареченого.
Тому саме 8 липня відзначають і День родини в Україні. Святкувати його почали з 2012 року, і якоюсь мірою це - український прототип Дня закоханих.
Родина — найбільший скарб і найвища людська цінність. Вона дає прихисток та підтримку, дарує щастя материнства і батьківства, формує характер та життєві орієнтири.
Родина, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій. Моральні якості закладаються саме в сім'ї, а з сім'ї передається в родину, так як сім'я є невід'ємною складовою родини. У ній дитині з народження прищеплюються відповідальність, порядність і любов до Батьківщини.
У складні часи агресії проти України ми всі також маємо бути як одна велика, дружня, надійна родина, захищати рідних, оселю та свій край від посягань. Упевнений, що у нашій боротьбі за мир Перемога обов’язково буде за нами, адже за нами правда.
Доземний уклін батькам, які виховали патріотів України, Героїв та мужніх захисників та захисниць Вітчизни.
Бажаю всім Вам міцного здоров'я, щасливої долі та непохитності родинних стосунків.
Нехай сім'я для кожного залишається завжди на першому місці! Адже справжнє щастя - це кохати і бути коханим, відчувати на собі турботу і підтримку рідної людини. Нехай в кожному домі не замовкають дитячий сміх і тупіт маленьких ніжок. Нехай панує в кожному домі спокій і мир!
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк