Вчора, в Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини відбулася офіційна презентація ілюстрованої книги "Автентичне вбрання та мода передмістя Косова", авторства Вікторії Яремин та Лідії Маречко. Також, широкому загалу представили друковані схеми для вишивки автентичних чоловічих та жіночих сорочок Косівщини.
Презентація книги відбулася в рамках благодійного фестивалю Смак з Косова, який проходив в Косові завдяки реалізації транскордонного проєкту, що реалізує Косівська міська рада.
 
Варто зазначити, що дана книга є одним з двох видань, що були надруковані в рамках реалізації проекту «Популяризація історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону, шляхом збереження одягових традицій», який реалізовувався в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що впроваджується Асоціацією ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз". Детальніше про проєкт на сторінці Одягові традиції Гуцульщини .
Бенефіціарами проєкту є Вижницька районна рада та Косівська районна рада Івано-Франківської області. А партнерами проєкту стали культурно-мистецькі та наукові установи Косівщини і Вижниччини:
 
- Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини (філіал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського) ,
- Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв .
 
Привітати авторів завітала керуюча справами виконавчого апарату Вижницької районної ради - керівниця проєкту Олена Чепух та виконавча директорка Асоціації "Єврорегіон Карпати - Україна" Наталія Савка.
 
Опісля презентації, в рамках фестивальних заходів, партнери проєкту обговорили подальшу співпрацю в рамках нових спільних проєктів.