Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв України та Воїнів з Вижницького району, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.????
За рішенням колегії райради, яка відбулася перед сесією, на порядок денний сесії було винесено розгляд 17 питань та питання "різне".
Розпочалася робота сесії із заслуховування постанов Вижницької районної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутатів райради, які на попередніх засіданнях склали свої повноваження. Тож, за рішенням сесії та РТВК новообраними депутатами райради стали Галина Панів та Олексій Роман. Вони одразу ж прийняли присягу депутата райради та приступили до виконання своїх повноважень.
 
Далі, відповідно до порядку денного, за рішенням сесії, було затверджено звіт про виконання районного бюджету Вижницького району за І квартал 2023 рік, уточнено показники районного бюджету Вижницького району на 2023 рік та внесено зміни до програми розвитку місцевого самоврядування Вижницького району.
 
Крім того, прийнято низку рішень, які стосуються питань управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Вижницького району, та затверджено звіт про діяльність спільного з ГО "Волонтери Вижниці" перевантажувального хабу надання допомоги за І півріччя 2023 року.
 
Розглянули на сесії й заяви депутатів районної ради Михайла Козяна та Ярослава Лінського щодо дострокового припинення ними повноважень депутатів районної ради. Відповідне рішення направлене до Вижницької районної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутатів райради згідно чинного законодавства. Відтак, відповідно до змін в депутатському складі - внесено зміни до складу постійних комісій та колегії районної ради.
 
Також, прийнято ряд звернень щодо незадовільного утримання доріг місцевого значенняу Вижницькому районі, проведення руслорегулюючих й берегоукріплюючих робіт в зоні надводного газового переходу середнього тиску "Джурів-Банилів", скорочення штату працівників відділень поштового зв’язку.
З усіх питань прийнято відповідні рішення.
 
Участь у роботі сесії взяли начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар, депутат Чернівецької обласної ради Ілля Косован, голови місцевих рад, керівники силових та безпекових служб району.