Минулого тижня голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голова Берегометської селищної територіальної громади Сергій Боднарюк спільно з делегацією Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України мали унікальну можливість відвідати колег з Мюнхендорфу, Тульна, Відня, що в Австрії та дізнатися більше про їх роботу.
В ході візиту сторони ділилися досвідом своєї роботи та розповіли австрійським колегам, з якими викликами в нинішніх реаліях стикаємось.
 
Варто зазначити, що співпраця Вижницької районної ради з Чернівецькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Червоним Хрестом Нижньої Австрії розпочалась ще у 2019 році. Тоді, на території Вижницького району було реалізовано низку безпекових проєктів.
 
За підсумками візиту колеги з Червоного Хреста Нижньої Австрії передали 5 карет швидкої медичної допомоги та вантажівку з різноманітними засобами реабілітації для Буковини.
 
Тож, сьогодні, біля приміщення адмінбудинку райради очільниками районної влади та керівницею ЧОО ТЧХУ Мирославою Островецькою, проведено урочисту церемонію передачі даних транспортних засобів до медичних закладів Вижницького району та КНП "Чернівецький обласний центр служби крові".
 
Відтак, на Вижниччині карети швидкої допомоги надали КНП "Вижницька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування", КНП "Путильська багатопрофільна лікарня", КНП "Вашківецька лікарня реабілітації паліативної допомоги з поліклінічним відділенням" та Центру Червоного Хреста для медико-соціальної підтримки та реабілітації в смт.Берегомет.
 
В свою чергу голова райради Михайло Андрюк та начальник райвійськадміністрації Сергій Чеботар щиро подякували доброчинцям та представникам Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України за багаторічну співпрацю та надану допомогу й підтримку Вижницькому району.