Співпраця Вижницького району з Голдапським повітом Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща зародилася ще у 2016 році, однак офіційно співпраця була задекларована лише у 2018 році, шляхом підписання угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою та Голдапською повітовою радою.
Відтак, починаючи з 2016 року на території Вижниччини було реалізовано низку проєктів як в галузі екології та природокористування, так і в галузі безпеки, завдяки підтримці фундації Ромінтської пущі (Польща).
 
З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Голдапський повіт не залишився осторонь чужої біди та з перших днів підклав дружнє плече допомоги українцям та жителям Вижниччини, зокрема. Від них неодноразово надходили гуманітарні вантажі як для потреб цивільного населення, так і для військовослужбовців з нашого району.
 
А сьогодні, завдяки такій співпраці, очільниками районної влади та представником Голдапського повіту - директором ландшафтного парку "Пуща Ромінтська" Яроміром Краєвським, було офіційно вручено транспортні засоби для потреб НПП "Черемоський" та 93-го окремого батальйону ТрО Вижницького району.
 
Відповідні рішення депутати райради ухвалили напередодні під час засідання 19 сесії Вижницької районної ради.
 
Користуючись нагодою, Михайло Андрюк щиро подякував польському народу та жителям Голдапського повіту, зокрема, за підтримку та надану допомогу українцям з початку повномасштабної війни. Та висловив сподівання, що дана співпраця триватиме ще довгі роки.
 
 
 
 
 
 Возможно, это изображение 20 человек
 
Возможно, это изображение 7 человек
 
Возможно, это изображение 6 человек и скутер