Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга.
Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі Указу Президента України від 2004 року. Дата свята була встановлена - 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
 
Професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10-го листопада.
 
Тож щиро вітаю з професійним святом – з Днем бухгалтера! Це професія, що вимагає уважності, відповідальності та посидючості, тому хочеться побажати Вам терпіння, працьовитості, легкості в роботі, побільше щасливих, спокійних моментів і мирного неба над головою!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк