Сьогодні, 10 липня, на площі Героїв Майдану міста Вижниця відбулося урочисте відкриття Міжнародного дитячого фестивалю-конкурсу пісні і танцю «Перлина Черемошу».
Участь в урочистостях взяв заступник голови районної ради Сергій Вірста.

Протягом двох днів відбуватиметься конкурсна програма хореографічного та вокального жанрів.
У перервах між змаганнями, для учасників фестивалю заплановано насичену програму, це і туристичний похід у гори, екскурсії по місту, до водоспаду у село Тюдів Івано-Франківської області, музею Гуцульщини, дискотека.
Урочисте закриття фестивалю та нагородження переможців відбудеться у четвер, 12 липня, на Центральній площі міста.

Довідково:
З 2001 року, у Вижниці, відбувається яскравий Міжнародний фестиваль талановитих дітей з хореографічного та пісенного мистецтва «Перлина Черемошу». Свою майстерність на ньому демонстрували діти з Литви, Латвії, Естонії, Іспанії, Білорусії, Чехії, Польщі, Росії, Молдови та майже всіх областей України, це понад 50000 учасників за роки існування фестивалю.
З 2008 року на міжнародному фестивалі «Перлина Черемошу» введено номінацію «вокальний спів». Неодноразово перед учасниками незвичайного пісенного свята виступали народні та заслужені артисти України.
В 2017 році на міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі зазвучала поезія у виконанні кращих декларантів, оскільки додано ще одну номінацію – «художнє читання».