Міжнародний гуцульський фестиваль щорічно проходить в одному з міст етнографічного регіону Гуцульщина. Цього року зануритися в світ цієї дивовижної культури впродовж 21-29 липня зможуть всі жителі та гості міста Яремче на Івано-Франківщині. Саме тут відбудеться ювілейний 25-й фест.

Так, сьогодні, 11 липня, з метою узгодження та напрацювання основних моментів участі Вижницького району в цьому дійстві, було скликано засідання організаційного комітету, участь у якому взяли голова районної ради Михайло Андрюк та голова райдержадміністрації Руслан Сенчук.

Начальник відділу культи райдержадміністрації Наталія Додяк ознайомила присутніх з програмою проведення фестивалю, а також уточнила заявки на участь народних колективів. Зокрема, учасники змагатимуться у чотирьох номінаціях. Фольклорні колективи, вокальні ансамблі, коломийкарі змагатимуться в номінації «пісенний жанр»; солісти-інструменталісти та оркестри – у номінації «музичний жанр»; гумор, сатира, розповіді, театральні постановки – «театральне мистецтво», та народний гуцульський танець оцінюватимуть у номінації «хореографічний жанр».

Спільними зусиллями вирішено робочі питання, а також узгоджено репертуар учасників. Крім того, делегація з Вижниччини прийме естафету у Яремче і наступний, 26 Міжнародний гуцульський фестиваль відбудеться в 2019 році вже на теренах нашого району, підготовку до якого заплановано розпочати вже в серпні цього року.