19 червня 2018 року у Львові Конкурсною радою було підбито підсумки Конкурсу ініціатив карпатських громад, що відбувся одночасно у чотирьох областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській. На цей конкурс було подано 107 проектів. Переможцями стали 32 проекти на загальну суму 9,1 млн. грн. Крім того, за результатами конкурсу, переможцями визнано 4 міжрегіональні проекти.

Одним з таких проектів-переможців є спільний проект Косівської та Вижницької районних рад, членів АОМС «Єврорегіон Карпати-Україна» – «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону».
Його основна мета – налагодження міжкультурного українсько-польського діалогу та сталого міжрегіонального співробітництва між двома сусідніми районами Івано-Франківської і Чернівецької областей та органами місцевого самоврядування Легіоновського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща у сфері збереження, розвитку та популяризації автентичної історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону.
Спільний проект Косівської та Вижницької районних рад «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону» об’єднав 7 партнерів проекту з числа представницьких органів місцевого самоврядування Івано-Франківської та Чернівецької областей, Мазовецького воєводства Республіки Польща, культурно-мистецьких та наукових установ Косівщини і Вижниччини (Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини (філіал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського), Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Вижницький коледж прикладного мистецтва імені В.Ю.Шкрібляка).
09 липня 2018 року офіційно стартувала реалізація зазначеного проекту. Першим, із запланованих у рамках спільного проекту заходів, став візит делегації Легіоновського повіту республіки Польща на територію Вижницького району Чернівецької області з метою ознайомлення з соціально-економічним та культурним потенціалом, який тривав з 9 по 12 липня. Делегацію очолюють староста Легіоновського повіту Роберт Врубель та президент міста Легіонова Роман Смогоржевскі.
В перший день перебування на Вижниччині, відбулася офіційна зустріч керівництва Вижницького району з очільниками Легіоновського повіту Республіки Польща. Голова районної ради Михайло Андрюк, заступник голови районної ради Сергій Вірста та голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук розповіли гостям про Вижницький район та його особливості, а також, ознайомили з роботою районної влади. Вони окреслили головні напрямки соціально-економічного розвитку району та розкрили його туристичний потенціал.
Директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю.Шкрібляка Роман Гаврилюк презентував культурний потенціал Вижниччини та провів екскурсію Музеєм коледжу. Відтак, гостям вручили пам’ятні сувенірні подарунки.
В рамках наступних двох днів, гості мали можливість особисто відчути всю красу Вижниччини, побачити роботу кращих підприємств і організацій району та помилуватися чудовими краєвидами гірських регіонів. Вони побувати на перевалі Німчич, відвідали національний природній парк «Вижницький», де оглянули, також, еколого-просвітницький центр, в якому можна побачити чотири пори року за короткий час, динамічну зміну природних комплексів та явищ, а також порівняти негативний і позитивний вплив людини на довкілля (кімната часу). Пізніше, польських колег ознайомили з роботою Мигівської сільської ради, де сільський голова Василь Мудрак провів для гостей невеличку екскурсію селом, показавши їм Мигівський НВК, будинок народної творчості та дозвілля, туристичний комплекс «Мигове» та кінно-спортивний клуб «MIGOVO STABLES».
12 липня, відбулася завершальна зустріч всіх сторін-виконавців проекту. Керівники Вижницького району, польські колеги та партнери з Косівщини підбили підсумки реалізації першого із запланованих заходів спільного проекту «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону». Відтак, обговорили основні завдання проекту та склали орієнтовний календар їх виконання.
По завершенню зустрічі Роман Смогоржевскі та Роберт Врубель подякували за теплий прийом та неймовірну палітру отриманих емоцій. В свою чергу, Михайло Андрюк висловив вдячність голові Косівської районної ради Павлу Ванджураку за партнерство.
«Сподіваюся, що даний проект стане вдалим початком на шляху розвитку наших регіонів! А дружні відносини, які зародилися з Легіоновським повітом, матимуть своє продовження, і ви ще неодноразово приїдете на Вижниччину.» - завершив Михайло Андрюк.