Історія українських військ зв’язку бере початок з 1917 року, коли в Українському генеральному військовому штабі створили відділ зв’язку, який очолив майбутній генерал-хорунжий, а тоді полковник Олександр Козьма. Спеціальні радіотелеграфні сотні в армійських корпусах та відділ зв’язку Генштабу існували й за часів правління Павла Скоропадського. Такий самий відділ був і за часів Директорії.
У сучасних війнах, коли оперативна обстановка може змінювати дуже швидко, якісний та стабільний зв’язок між підрозділами — це запорука вдалого виконання бойових задач, а відтак і перемоги.
 
Але окрім стабільного забезпечення зв’язку на передовій, військові-зв’язківці мають справу з іншими глобальними викликами часу. Зокрема, з веденням кібервійни. Українські ІТ-фахівці, які також входять до цього виду військ, постійно завдають ударів російським урядовим та пропагандистським онлайн-ресурсам та захищають від російських атак українську мережу.
 
…Але головними у військах зв’язку завжди були, є і залишаються люди. Кожен зв’язківець вже є Героєм, адже, незважаючи на труднощі, продовжує виконувати надскладні бойові завдання. І про це тепер знають не тільки в Україні.
 
Тож, Слава українським Воїнам!
Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя за Україну!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк