Віддати шану видатному українському письменнику, публіцисту й діячу національного відродження на Буковині зібралися представники Вижницької районної та місцевої влади, Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну ім.В.Шкрібляка, митці та журналісти.
Після покладання квітів до підніжжя пам'ятника Ю.Федьковича, привітали присутніх заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, перший заступник начальника Вижницької районної військової адміністрації Микола Федорощак, заступник голови Вижницької міської ради Сергій Колотило, голова районного осередку Всеукраїнського Товариства "Гуцульщина" Василь Марчук.
 
Учасники заходу спільно згадували життєвий шлях митця та цитували його твори.
 
До відома: Юрій Федькович народився 1834 року в Путилі, в родині небагатого шляхтича-службовця. У 1852-1863 роках відбував військову службу, брав участь у поході австрійського війська до Італії, під час якого написав перший вірш українською мовою – «Нічліг» (1858). Федькович спершу писав німецькою. Для написання ранніх віршів українською мовою використовував латинську абетку, бо кирилиці не знав. Після звільнення з військової служби був війтом у рідному містечку, шкільним інспектором Вижницького повіту. У 1872-1873 роках працював редактором у видавництві «Просвіти» і театрі «Руська Бесіда» у Львові. Останні роки провів у Чернівцях, де в 1885–1888 був редактором газети «Буковина». Помер Юрій Федькович 11 січня 1888 року.