8 cерпня на навчальному полігоні у Вижницькому районі розпочалися навчальні збори із курсантами та студентами Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, слухачами навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та молодими фахівцями підпорядкованих підрозділів Головного управління. Триватимуть вони упродовж 5 днів. За цей час для учасників навчальних зборів проведуть теоретичні та практичні заняття задля підвищення рівня їх професійної підготовки. 

 У перший день учасникам зборів розповіли про принципи надання домедичної допомоги у різних випадках, заходи безпеки праці під час виконання аварійно-рятувальних робіт. Також навчали організації зв’язку з місця виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, порядку проведення розвідки із залученням безпілотних літальних апаратів на місці події. У теорії й на практиці присутніх навчали порядку проведення перевірок апаратів засобів індивідуального захисту органів дихання та порядок забору води за допомогою гідроелеваторних схем, її подача в осередок пожежі.

9 серпня на навчальному полігоні пройшли теоретичні заняття щодо організації гарнізонної та караульної служби в Головному управлінні, порядку проведення професійної підготовки особами рядового та начальницького складу, ведення службової документації. Учасників навчань ознайомили з діяльністю зведених загонів Головного управління та 1-го міжрегіонального, міжнародного загону.

Піротехніки Служби порятунку на макетах продемонстрували присутнім різні типи, види вибухонебезпечних предметів та розповіли дії особового складу під час їх виявлення. Також під час теоретичних занять присутні дізнались про дії рятувальників у разі виявлення на місці загоряння вибухонебезпечних предметів та порядок залучення ідентифікаторів ДПРЧ, ДПРЗ та їхні дії.

Працівники гірського пошуково-рятувального відділення провели заняття на тему пошуково-рятувальних робіт: ознайомили слухачів з порядком їх проведення, психологією пошуку, пояснили орієнтування на місцевості, детальніше зупинилися на питанні підготовки та проведення пошуково-рятувальних робіт на гірських річках, правилах безпеки праці на плавзасобах.

А фахівці відділення радіаційного та хімічного захисту навчили курсантів та студентів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, слухачів навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та молодих фахівців підпорядкованих підрозділів Головного управління правильності та порядку використання приладів радіаційного, хімічного та біологічногго захисту. 

За інформацією Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.

dsc-9602.jpg

dsc-9609.jpg

dsc-9620.jpg

dsc-9626.jpg

dsc-9636.jpg

dsc-9658.jpg

dsc-9676.jpg

dsc-9701.jpg

dsc-9743.jpg