Після війни, у 1945 році, Всесвітня федерація демократичної молоді, що була організацією лівого толку, встановила неофіційний Всесвітній день молоді 10 листопада.
А ще був Міжнародний день солідарності молоді — 24 квітня.
Зрештою за справу взялась ООН. І у 1991 році на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН у Відні (Австрія) запропонували встановити Міжнародний день молоді. Ідею на різних рівнях ухвалювали кілька років, до поки 17 грудня 1999-го на Генеральній Асамблеї ООН офіційно не оголосили 12 серпня Міжнародним днем молоді. І з рештою, згідно з Указом Президента від 28 липня 2021 року №333/2021 в Україні вже другий рік поспіль День молоді відзначають тоді ж.
 
Тож сьогодні день тих людей, на яких покладаються надії, і з ким пов'язане майбутнє всієї нашої країни і майбутнє кожного з нас. І це не просто слова! Адже основу української армії складає саме молодь... І дуже важко, що саме багато молоді гине через цю кляту війну...
 
Тому побажання для Вас сьогодні такі: терпіння і сміливості у всі вчинках! Щоб дух Ваш був сильний і, щоб втілювалися в життя всі заповітні мрії. Ви стали взірцем для дітей та майбутніх поколінь! Шукайте і знаходьте виходи з важких ситуацій і будьте еталоном справедливості!
 
Здоров'я Вам та миру для України!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк