За січень-липень 2023 року місцеві бюджети Чернівецької області поповнились на 285,5 мільйона гривень земельного податку, зокрема у липні територіальні громади отримали 56 мільйонів гривень.   Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Відповідно до розподілу 199,1 мільйона гривень земельного податку сплатили юридичні особи, решта – понад 86,4 мільйон гривень плати за землю надійшло від фізичних осіб. 

У податковій службі Буковини наголошують - динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції керівників громад, які повинні наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконувати свої податкові зобов’язання. 

До відома громадян: До 1 липня поточного року фізособам – платникам податку на майно контролюючі органи надіслали податкове повідомлення – рішення про нарахування зобов’язань, які протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення платник має сплатити.

У разі виявлення розбіжностей, платники мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо: розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Відтак, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає йому нове податкове повідомлення-рішення.