За даними Державного агентства розвитку туризму України, за перший квартал 2023 року в 10 областях України зросли податкові надходження від засобів розміщення, порівняно з минулим роком.
Найбільший приріст — 98% — саме у Чернівецькій області: 5 млн 152 тис. грн проти 2 млн 600 тис. грн за аналогічний період 2022 року.
 
Після нашої Перемоги Україна потребуватиме колосальних фінансових ресурсів для відновлення зруйнованих населених пунктів та інфраструктури. Завдяки розвитку туризму у Чернівецькій області, зокрема, особливо у післявоєнний період, ми зможемо відчутно допомогти нашій країні. Для цього вже зараз шукаємо перспективні вектори розвитку туристичної галузі на Буковині.
 
На горі Томнатик, де колись працювала радіолокаційна станція «Памір», проведено робочу зустріч із головою Державного агентства розвитку туризму України Мар’яною Олеськів.
 
Там, Чернівецькою ОВА разом із директором Національного природного Парку "Черемоський" Романом Єремою, було презентувано рекреаційні та туристичні можливості Буковини, та ознайомлено гостей з унікальними туристичними маршрутами та перспективними напрямками.
 
Одним з них може бути об’єкт на горі Томнатик: тут прекрасні краєвиди буковинських Карпат, самобутня культура, традиції та місцева кухня. Саме автентичні буковинські страви спробували учасники зустрічі. Їх разом готували хранителька смакових традицій, буковинська ґаздиня Наталя Вятковська і відомий український кулінар Євген Клопотенко.
 
Туризм та рекреація – важлива складова інвестиційної привабливості Буковини і ефективний спосіб залучення фінансових ресурсів на розвиток області і країни. Тож працюємо у цьому напрямі як з Державним агентом з питань тризму України, так і з міжнародними партнерами.
 
За інформацією Чернівецької ОВА