Щороку по всій країні 1 вересня відзначається День знань, але цього, 2023 року, уроки в школах відбуватимуться в умовах воєнного стану – онлайн та офлайн.
Шкільні часи – дуже весела та насичена пора, сповнена різних емоцій, як позитивних, так і негативних. Попри все, це точно незабутні безтурботні моменти, які назавжди залишаються у нашій пам'яті.
За традицією на 1 вересня завжди дарували квіти вчителям, але цього року педагоги закликають батьків витратити гроші на потреби Збройних сил. І це надзвичайно важливо в умовах воєнного стану!
 
На жаль, не всі можуть відчувати радість Першого дзвоника через війну, яку росія почала в Україні. Багато навчальних закладів російська армія знищила, а учні – роз'їхалися по всьому світу, шукаючи прихистку від воєнних дій.
 
Тож, дорогі школярі! В усі часи освічена людина користувалася повагою. Навчання – це прихований скарб, це світ знань про людей та їх оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити. Упевнений, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні! А ми, дорослі, зробимо все, що в наших силах, аби ваші шкільні роки пройшли щасливо та під мирний небом. Адже ви - це наше майбутнє! Ви - майбутнє України!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк