Традиційне святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).
Свято фізичної культури і спорту відзначається в Україні повсюду. Це і День тренера, і День спорту, і урочиста дата для всіх, хто цінує і шанує заняття спортом, одночасно.
Українські спортсмени завжди славилися своїми здобутками на весь світ. Яскравими прикладами цього є: борець греко-римського стилю Іван Піддубний, стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи. Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.
 
Наразі, у період війни, у спортсменів зовсім інша місія - не зовсім спортивна. Всі вони прославляють Україну та збирають донати на підтримку Збройних Сил України. І це дуже цінно!
 
Фізичне виховання – це здоров’я нації.
 
Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тому підтримка фізкультурно-спортивного руху, зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів району - це пріоритетне завдання районної ради.
Тож шановні спортсмени, тренери, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, ветерани та шанувальники спорту!
 
Від щирого серця вітаю Вас із з Днем фізичної культури і спорту, святом здорових, цілеспрямованих людей! Бажаю всім спортсменам, тренерам, ветеранам спорту, вболівальникам і шанувальникам фізичного здоров’я і краси олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях та мирного неба над головою.
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк