Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту.
За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. Тож фізичне виховання – це здоров’я нації.
Наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов.
Тому підтримка фізкультурно-спортивного руху, зміцнення матеріально-технічної бази не тільки спортивних закладів району, а й спортивних секцій - це пріоритетне завдання роботи районної влади.
 
Відтак, напередодні відзначення Дня фізичної культури і спорту, завдяки діяльності нашого спільного з ГО "Волонтери Вижниці" перевантажувального хабу надання допомоги, вдалося направити до дитячо-юнацьких спортивних шкіл району, закладів загальної середньої освіти територіальних громад Вижниччини, Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та громадських організацій району спортивного спрямування - спортивну форму: футболки, шорти, спортивні шкарпетки, спортивні сумки тощо для підтримки розвитку дитячих та юнацьких спортивних команд.
 
Протягом минулого тижня їх передавали голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, його заступник Сергій Вірста, а також начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар.