На виконання резолюції Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана від 2 квітня 2018 року №13342/1/1-18, доручення Прем’єр-міністра України від 30 травня 2018 року №13342/112/1-18, доповідної записки Державного секретаря Кабінету Міністрів України Володимира Бондаренка Прем’єр-міністру України В.Б. Гройсману від 20 квітня 2018 року, затверджено орієнтовний графік проведення перевірок місцевих державних адміністрацій у 2018 році.

Згідно зазначеного графіку, планові перевірки з метою забезпечення високої ефективності та дотримання строків виконання завдань, визначених актами законодавства та дорученнями, а також надання необхідної допомоги керівникам органів виконавчої влади і підготовки рекомендацій для поліпшення стану виконавської дисципліни проведено у квітні в Житомирській облдержадміністрації, у травні – у Вінницькій ОДА, в червні – в Одеської облдержадміністрації. З 23 липня планова перевірка стану виконавської дисципліни розпочалась і в Чернівецькій облдержадміністрації.

Сьогодні, 25 липня, задля первірки дотримання норм Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», впровадження роздільного збору побутових відходів та наявності схем санітарного очищення, а також стану впровадження програми «Власний дім» на Вижниччину завітала начальник відділу комунального обслуговування Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Ольга Божко.

В ході перевірки посадовець провела робочу зустріч з головою райдержадміністрації Русланом Сенчуком, головою районної ради Михайлом Андрюком, заступником Вижницького міського голови Сергієм Колотило. Під час зустрічі обговорювались питання благоустрою територій, стан сміттєзвалищ та роздільного збору сміття. Значну увагу приділено питанню впровадження альтернативних видів опалення в комунальних установах району.

Під час перебування в районі Ольга Анатоліївна огляне полігон твердих відходів Вижницької об’єднаної територіалної громади та ознайомиться зі станом впровадження роздільного сміттєзбирання в населених пунктах району.