1 жовтня - дуже особлива дата. В цей день у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.
Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності: вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Міжнародний день похилого віку є символом єдності і спадкоємності поколінь.
 
В Україні до початку російсько-української війни в 2014 році більшість ветеранів були людьми похилого віку.
 
З початком війни росії проти України ветеранами бойових дій стали звичайні чоловіки і жінки різного віку. До повномасштабної війни в нашій країні було близько 500 тисяч ветеранів.
 
Шановні ветерати! Ви сповна віддали свій борг перед країною. Прийміть щирі вітання і глибоку вдячність за все, що зроблено вами заради майбутньої перемоги України. Нехай завжди вас оточують увагою і турботою близькі люди, нехай радують своїми успіхами діти, онуки і правнуки. Бажаю вам міцного здоров'я, довгих років життя, серцевого тепла, любові, душевного спокою і мирного неба над головою.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк