Сьогодні у День захисників і захисниць України та День створення Української повстанської армії на хуторі Горби Усть-Путильської територіальної громади відкрили криївку полеглим Героям УПА.
Тут відтворили сховок, у якому зустрічалися зв’язкові. Він стане музеєм, де можна побачити, як жили повстанці, ознайомитися з документами тих часів та іншими експонатами. Пам'ятне місце у межах ініціативи «Криївка – символ боротьби» облаштувало Чернівецьке обласне товариство політв'язнів та репресованих.
 
Участь у відкритті взяли заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, начальник відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм Чернівецької обласної ради Петро Брижак, голова Всеукраїнського Товариства Гуцульщина Дмитро Стефлюк, голова Вижницького районного осередку Всеукраїнського Товариства Гуцульщина Василь Марчук, заступниця начальника районної військової адміністрації Ганна Гринчук, голова Усть-Путильської територіальної громади Марія Ілюк, члени обласного товариства політв'язнів та репресованих, громадськість.
 
Довідково: Вижниччина, а особливо її гірська місцевість, була потужним осередком визвольного руху. Тут діяли близько 20 різних криївок, в одних зберігали зброю та їжу, в інших – переховувалися провідники УПА.