Днями завершила роботу Шоста Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень», яка відбулась на базі Національного природного парку «Черемоський» у приміщенні Путильської селищної ради.
Робота конференції тривала 2 дні (12 і 13 жовтня). Захід відкрив голова оргкомітету, директор НПП «Черемоський» Роман Єрема. Із вітальним словом виступили голова Вижницької районної державної адміністрації Сергій Чеботар та голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.
 
У пленарному засіданні виступили із доповіддю професор Салфордського університету з Великої Британії – Саймон Хатчінсон та доцент Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, к.геогр.н. – Дарія Холявчук.
 
Під час роботи трьох розширених секцій із науковими доповідями у змішаному форматі виступили 18 науковців . Модерувала конференцію заступник голови оргкомітету, старший науковий співробітник НПП «Черемоський», к.б.н. Діана Юзик.
 
Загалом у роботі конференції 12 жовтня взяли участь 60 учасників з понад 20-ти наукових та науково-педагогічних установ і організацій України, Великої Британії та Республіки Чехія.
 
Наступного дня для учасників конференції було організовано екскурсію на територію НПП «Черемоський» (г. Томнатик) та до «туристичного магніту», що межує з територією парку, а саме РЛС «Памір».
 
Напередодні заходу до редколегії надійшло від учасників близько 100 тез доповідей, які незабаром буде опубліковано у збірці матеріалів конференції