Реалізує проект Громадська організація "СК "Іспас" за сприяння та підтримки Вижницької районної ради, районної військової адміністрації, Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та ГО "Волонтери Вижниці" .
На реалізацію проекту вдалося залучити 150,0 тис. грн. грантових коштів.

Проект став переможцем конкурсу на отримання цільової благодійної допомоги ініціативним групам спільнот Чернівецької області, який проводив ЧБФ "Нова сім'я" у рамках проекту “Підтримка ініціативних груп”, який реалізується спільно з Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health на виконання програми «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення», за фінансової підтримки Шведської церкви та за технічної підтримки й координації благодійної організації Christian Aid (Велика Британія).

Даний проект є інноваційним для нашого регіону та України зокрема, оскільки ми перші – хто використовуватиме Алею пам’яті Героїв, як інструмент підтримки та надання допомоги категоріям осіб, що постраждали від війни.

Крім того, завдяки використанню сучасних інформаційних технологій (розміщених QR-кодів з посиланнями на різні опитування тощо), ми визначатимемо потреби населення Вижницького району, в тому числі й цільових груп проєкту, в умовах військового часу та післявоєнного періоду, та шукатимемо ідеї щодо їх подальшого вирішення. Адже саме залучення родин, що постраждали від війни до участі в житті громади є опорою для мотивації їх жити далі, та визнання, що кожен з них (їх думка) є важливою - не може не формувати розуміння, що втрата не є марною.

В майбутньому, це дозволить створювати платформи для різних соціальних ініціатив, а також стане одним з місць дозвілля вижничан й гостей з інших міст України та світу.


Алея буде поділена на декілька зон, зокрема:
- зона «пам’яті» включатиме в себе лайт конструкції - стенди з описом історій тих хто поклав своє життя на захист Батьківщини та стенди з інформацією про проект, можливості отримання допомоги цільовими групами проєкту та розміщеними QR-кодами з посиланнями на різні опитування тощо;
- зона «зелених насаджень», як символ незламності, включатиме в себе клумби з квітами та зеленими насадженнями;
- зона «відпочинку» включатиме в себе острівці для дитячих ігор, доріжку «здоров’я» та дерев’яні лавочки для відпочинку дорослих.


На фото - візуалізація паркового простору та його теперішній вигляд.

#Програми_Фонду