З нагоди 118-ї річниці заснування Крайової школи різьбярства та металевої орнаментики, а нині - це Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка , відбувся вже традиційний просвітницько-виховний захід «Ніч у Музеї старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини».
Для студентів-першокурсників засновники Музею старожитностей - Дмитро та Марія Козубовські провели цікаву екскурсію, розповіли про історію заснування навчального закладу та його перших викладачів, а також, звернено увагу на те чим живе заклад сьогодні.
 
Керівницею виконавчого апарату Вижницької районної ради, менеджеркою проєктів Оленою Чепух, було проведено міні-презентацію реалізованих спільних проектів та ініціатив, які втілювалися протягом 2018-2023 років за партнерства коледжу та районної ради.
 
Студентам-першокурсникам та учням Вижницької школи мистецтв презентували частину етнографічної виставки «Минуле і сучасність», видану поліграфічну продукцію, а також трансформацію проведення мистецьких заходів до умов сьогодення.
 
Одним з таких яскравих прикладів стала благодійна акція "Все буде Україна", яка й до нині триває в Музеї. Також, презентовано новий спільний проект "Алея пам’яті Героїв Вижниччини", який втілюватиме в життя Громадська організація "СК "Іспас" за підтримки Вижницької районної ради, районної військової адміністрації, Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну й ГО "Волонтери Вижниці", в рамках конкурсу, що проводив ЧБФ "Нова сім'я" .
 
Родзинкою заходу стало знайомство з роботами та життєвими історіями родини Василащук із села Шешори Косівського району.
 
Народна майстриня художнього ткацтва Марія Василащук, дочка відомої ткалі, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка Ганни Василащук спільно із вчителькою української мови та літератури Шешорської гімназії Марією Титаренко - презентували ткані вироби родини Василащук, які створені за мотивами "Кобзаря" Т.Г.Шевченка.
 
Таким чином, організатори та модератори заходу сподіваються надихнути студентів-новачків на активну роботу зі збереження та відновлення автентичної культури рідного краю, та показати, що реалізовуючи навіть маленькі проекти, можна зробити чимало корисного для суспільства.