З ініціативи Української асоціації районних та обласних рад відбулася зустріч голів районних рад з головою підкомітету Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталієм Безгіним.
Чернівецьку область на зустрічі представляв голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.
Під час зустрічі сторони обговорили актуальні проблеми реалізації реформи децентралізації влади, особливо на субрегіональному рівні та підвищення спроможності місцевого самоврядування.
 
Голови райрад також наголосили на тому, що відновлення конституційних повноважень районних рад – ключ до стабільності функціонування місцевого самоврядування в Україні, а особливо в воєнний період, тому потрібно знайти модель їх успішної та результативної роботи, зокрема щодо можливості участі в міжнародній співпраці в межах Закону про співробітництво, щоб також залучати міжнародні кошти в Україну, та забезпечити стале фінансове забезпечення функціонування виконавчих апаратів районних рад.
 
Також мова йшла про залучення європейської практики щодо принципів субсидіарністі, як основи при розмежуванні повноважень між органами місцевого самоврядування різних рівнів, та необхідності аналізу й погодження сфер діяльності, де субрегіональний рівень може бути ефективним за поточний умов.
 
У підсумку зустрічі, погоджено провести спільний комітетський захід з визначення остаточної ролі районних рад в системі місцевого самоврядування України.