В Музеї старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка відбулася зустріч із військовими, які наразі перебувають на лікуванні та проходять реабітацію у Вашківецькій лікарні реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням.
Нагадаємо, що в рамках реалізації наших проєктів 2018-2021 років, які втілювалися в рамках Конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що проводила Асоціація ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" ми модернізували Музей старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини, що у Вижниці, зокрема розширивши його, облаштувавши виставковий зал на першому поверсі будівлі, реконструювали вхід в будівлю - облаштувавши пандус та частково адаптували етнографічну виставку про одягові традиції Гуцульщини для осіб з порушеннями слуху та зору.
 
Як повідомляє завідувачка Музею Maria Kozubovska , після екскурсії музеєм та фотосесії в традиційному одязі Буковинських горян, наші Герої сповнені оптимізмом та вірою у Перемогу України, позитивними емоціями й великою гордістю за нашу державу, наш народ, за наші звичаї та традиції.
 
Всі присутні у Музеї щиро дякували захисникам за можливість спокійно жити, працювати та навчатися, а також бажали їм міцного здоров'я, якнайшвидшого одужання та Божої опіки.
______________________________
Довідково:
2018 рік - спільний проект Вижницької та Косівської районних рад «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону» - переможець Конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, який проводиться АОМС «Єврорегіон Карпати-Україна», за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод «Оскар»".
 
2019 рік - спільний проект Вижницької та Косівської районних рад «Популяризація історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону, шляхом збереження одягових традицій» - втілювався в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка впроваджується Асоціацією «Єврорегіон Карпати - Україна» за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз".
 
Бенефіціари проектів:
Косівська районна рада Івано-Франківської області;
Вижницька Районна Рада Чернівецької області;
Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини (філіал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського);
Вижницький Коледж Прикладного Мистецтва Імені В. Ю. Шкрібляка.