Минулого тижня до мальовничого міста Яремче та його навколишніх сіл з’їхалися делегації гуцулів не тільки з України, а й із різних куточків світу, в тому числі і гуцули Вижниччини.

З 22 по 29 липня, а саме стільки тривав Фестиваль, щодня проходили тематичні свята. Фестиваль розпочався зі свята гуцульської страви в селі Поляниця, 23 липня в Татарові відбувся турнір із аркану, а 24 липня – опришківські змагання у Ворохті «Довбушівська бартка», 25 липня в м. Яремче проводилось обрядове дійство «Гуцульське весілля», 26 липня у Микуличині проходило свято «Полонинський клич» на полонині «Ґорґани», 27 липня на полонині Перці в Яблуниці пройшло свято гуцульської фіри. Одночасно в Яремче відбувалася науково-практична конференція «Гуцульщина – ХХІ сторіччя: проблеми й перспективи збереження гірської природи та етнічної культури в гуцульському регіоні Українських Карпат в умовах глобалізації».
Відтак, у суботу, 28 липня у Яремче відбулося урочисте відкриття XXV ювілейного Міжнародного гуцульського фестивалю та відбулися конкурсні програми.
Офіційну делегацію Вижниччини очолювали голова районної ради Михайло Андрюк, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, голова Вижницького районного відділення Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Василь Марчук. Також, участь у Фестивалі взяли народний депутат України Іван Рибак, заступник голови районної ради Сергій Вірста, депутати Вижницької міської ОТГ - директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Шкрібляка Роман Гаврилюк та директор Вижницького територіального центру соціального обслуговування Роман Єрема.
Учасники дійства зустрічали гостей народними піснями, танцями, а також фольклорними виступами. Крім цього, всі охочі мали нагоду взяти участь у майстер-класах, відвідати ярмарку із автентичними виробами, скуштувати справжні гуцульські страви та просто насолодитися чистим карпатським повітрям.
Висловлюємо щиру вдячність всім колективам та учасникам, які протягом минулого тижня гідно представляли та захищали честь Вижницького району на Фестивалі!
Про учасників, колективи та їхні здобутки читайте в наступній статті.