Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями. З проголошенням незалежності аграрний сектор держави отримав нове дихання, доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.
 
Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності. Особливо гостро ми це відчули в роки війни.
 
У це професійне свято ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто так чи інакше пов’язує свою трудову діяльність з обробкою нашої землі, збиранням, переробкою та заготівлею її плодів, здійснюючи цю важливу для всіх нас роботу - забезпечення продовольчої безпеки нашої країни! Низький Вам уклін! Поваги, мирного неба над головою, здоров’я і благополуччя Вам і Вашим родинам!
 
З Днем працівників сільського господарства Вас, дорогі наші земляки!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк