Творчий проєкт втілили у співпраці з кафедрою декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Артоб’єкт має назву «Свята і традиції Буковини». Таким чином автори прагнули художніми засобами донести і реалізувати глибинні образи української етнокультурної традиції, зазначають у Центрі.
Унікальна робота складається з 12 окремих модулів, кожен з яких створений у техніці художнього розпису на склі та концептуально відображає 12 великих свят і традицій на Буковині, їхній колорит, ідею, сюжет та змістовне наповнення. Виконали її студентки другого (магістерського) рівня кафедри Анастасія Городинська і Тетяна Джумарик під керівництвом викладачів Остапа Курика та Івана Григоряка.
 
????«Цей мистецький витвір відтепер щоразу зустрічатиме своїми яскравими барвами не тільки працівників нашого центру, а й його відвідувачів. Особливо пізнавальним він буде для тих, хто прагне глибше зануритися у традиційну культуру Буковинського краю», – повідомляють в установі.
 
За інформацією Чернівецької обласної ради.