Сьогодні, напередодні відзначення Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера, офіційно відкрили Алею пам’яті Героїв Вижниччини в м.Вижниця біля адміністративної будівлі районної ради та райдержадміністрації.
У спільній молитві вшанували пам'ять Воїнів-Героїв та просили в Господа миру для України.
Відповідно до Указу Президента України начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк вручив родинам загиблих Воїнів ордени "За мужність III ступеня" (посмертно).
В свою чергу, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк нагородив військовослужбовців Вижниччини сержантів Юрія Герецуна та Анатолія Гешка, ветеранів АТО, учасників бойових дій - за мужність і відвагу, виявлені під час виконання своїх обов'язків при несенні служби та територіальної оборони держави.
 
Також, обласними нагородами було відзначено й кращих волонтерів нашого району, серед них і військовослужбовець, голова ГО "Волонтери Вижниці" Володимир Валявський та керівник БО "БФ "Буковинський спротив" Едуард Жуміга.
 
За реалізацію проекту зі створення Алеї пам’яті Героїв Вижниччини очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар нагородили команду ГО "СК "Іспас".
Також, в рамках заходу відбулася зустріч родин захисників із представниками місцевої та обласної влади, де були озвучені основні проблеми, які турбують дану категорію населення. У форматі круглого столу кожен охочий мав змогу звернутися до посадовців та одразу ж отримати вичерпну відповідь.
 
--------------------------------------
Проект "Алея пам’яті Героїв Вижниччини" став переможцем конкурсу на отримання цільової благодійної допомоги ініціативним групам спільнот Чернівецької області, який проводив ЧБФ "Нова сім'я" у рамках проекту “Підтримка ініціативних груп” , який реалізується спільно з Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health на виконання програми «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення», за фінансової підтримки Шведської церкви та за технічної підтримки й координації благодійної організації Christian Aid (Велика Британія).
Проект реалізовувала - Громадська організація "СК "Іспас"
Партнери проекту: Вижницька районна рада, Вижницька районна військова адміністрація, Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та ГО "Волонтери Вижниці".