Це дзеркальний проєкт, що фінансується в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020 (Пріоритет 3.1 Розвиток транскордонної транспортної інфраструктури та інфраструктури ІКТ через Європейський інструмент сусідства).
Так, сьогодні, 13 грудня, в румунському місті Ізвоареле-Сучевей з цього приводу відбулася фінальна конференція.
Голова Сучавської повітової ради Георге Флутур повідомив, що впродовж 2023 року їм вдалося поремонтувати 3 км дороги шириною 8 м, відновити 8 та збудувати 1 міст. Також зведено охоронні конструкції на ділянці довжиною 800 м та зроблена розмітка дороги. Загальна вартість проєкту становить майже 3, 2 мільйона євро.
Учасники конференції позитивно оцінили результати реалізації проєкту. Партнери подякували одне одному за підтримку та спільні досягнення, а також обговорили перспективи продовження співпраці наступного року.
До складу буковинської делегації ввійшли представники Чернівецької обласної ради, як головного бенефіціара дзеркального проєкту в Україні, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, українського партнера Сучавської повітової ради у проєкті, голови прикордонних громад, зокрема, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голова Селятинської територіальної громади Валерій Полянчук.
Начальник відділу з питань міжнародних зв’язків та транскордонного співробітництва облради Олексій Волощук подякував румунській стороні за всебічну підтримку українців під час повномасштабного російського вторгнення та нагадав, що з української сторони дзеркальний проєкт «Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт – Ізвоареле Сучевей)» в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020 також наближається до завершення. Його результатом стане відремонтований двокілометровий відрізок дороги у селі Шепіт Селятинської територіальної громади, що веде до українсько-румунського кордону. Також там реконструювали два мости та звели берегоукріпні споруди. Загальна вартість гранту становить майже 2,2 мільйона євро.
У підсумку, учасники конференції та журналісти побували на відновленій ділянці дороги і оглянули мости.