Тож аби вчергове популяризувати та зберегти історико-культурну спадщину Вижницького району, як єдиного представника Буковинської Гуцульщини та привернути увагу громадськості до важливості розвитку мистецтва в краї, в холі адміністративної будівлі Вижницької районної ради ще з жовтня місяця минулого року, було відкрито експозицію дипломних та курсових робіт студентів Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка .
Сьогодні, завідувачкою Музею дипломних та курсових робіт ВФКМТД Ярославою Богдан, було вчергове оновлено експозицію виставки.
Нинішні роботи, як і попередні, дуже тісто пов'язані із звичаями, що являють собою закони, якими українці керувалися споконвіку.
Як ми знаємо, дохристиянські звичаї гармонійно переплелися з релігійними, утворивши неповторні обряди, які охоплюють всі сфери людського життя та супроводжують нас від народження до смерті, а народна творчість нерозривно з ними пов'язана.
Тож цього разу експозиція відображає традиції весняного календарного циклу українців: свято Стрітення, заклик весни, колодій, веснянки тощо.
Сподіваємося, що дана виставка також й заохочуватиме дітей до вступу у Вижницький фаховий коледж.
Така ініціатива стала одним з етапів наповнення практичним змістом угоди про партнерство та співпрацю між Вижницькою районною радою та мистецьким закладом, яка була укладена ще у 2018 році.