Сьогодні, на базі Усть-Путильської гімназії відбувся I етап змагань із Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").
Захід присвячений пам'яті Героя України - ветерана АТО, капітана Петра Ковалюка.
Петро Ковалюк – заслужений вчитель України, учасник бойових дій з позивним «Явір», був обраний курінним отаманом на першій обласній Школі виховників Джур у Чернівецькій області. Він став одним з лідерів у впровадженні гри Джура в нашому краї, був зразковим учителем, наставником, натхненником не тільки для учнів, а й для педагогів.
Участь у заході взяли дружина Героя - Марія Ковалюк та його батько Михайло Кавалюк.
Відтак, юні джури у командній боротьбі продемонстрували свої знання, вміння та практичні навички за такими напрямками:
????метання гранати;
????розбирання та збирання автомата;
????спорядження магазину набоями;
????підтягування на перекладині;
????стрибки на скакалці;
????перетягування каната тощо.
На захід завітали також заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, начальник відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм Чернівецької обласної ради Петро Брижак, начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар, голови місцевих територіальних громад району, директори навчальних закладів району.
У підсумку змагань, за значний внесок у розвиток національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді було нагороджено директорів, вчителів закладів загальної середньої освіти району та переможців I етапу гри - спільними Почесними грамотами районної ради та райдержадміністрації, а також нагородами обласного рівня.
Наступний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") заплановано провести 9 березня 2024 року у день народження українського поета Т.Г.Шевченка.