З метою знайомства із потенціалом Вижницького району, сьогодні Вижницю відвідала делегація Союзу українців Румунії на чолі з його головою, членом Палати депутатів Румунії Миколою-Мирославом Петрецьким.
У складі делегації, також були голова Сучавської філії Союзу українців Румунії, шкільний інспектор Сучавського шкільного інспекторату Ілля Саучук, радник голови Сучавської філії Союзу українців Румунії Делія-Міхаєла Мартіняк, голова Ботошанської філії Союзу українців Румунії Віктор Семчук, шкільний інспектор з української мови Ботошанського шкільного інспекторату Паул Білокопетюк.
В ході візиту відбулась офіційна зустріч румунської делегації із очільниками районної та місцевої влади району: головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком та начальником районної військової адміністрації Сергієм Чеботарем, головою Вижницького районного осередку Всеукраїнського Товариства "Гуцульщина" Василь Марчук, а також головами та представниками територіальних громад Вижницького району. Кожна із сторін зустрічі презентувала успішні кейси своєї діяльності. Зокрема, було обговорено налагоджену співпрацю Чернівецької області й Вижниччини із сусідніми повітами та комунами Румунії в галузях освіти, культури, медицини, розвитку спільного прикордоння, а також взаємодії між ними в період повномасштабного вторгнення росії на територію України тощо.
У підсумку офіційної зустрічі, було підписано Протокол про наміри щодо співробітництва між Вижницькою районною радою Чернівецької області (Україна) та Сучавською філією Союзу українців Румунії (Румунія) .
Завершився візит знайомством із роботою Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка на базі Музею дипломних та курсових робіт студентів коледжу. Презентував навчальний заклад директор коледжу Роман Гаврилюк.
Також, гості побували в КУ "Буковинський центр мистецтв" та принагідно оглянули центральну частину міста Вижниця. А на запрошення директора Буковинського центру мистецтв Геннадія Звягінцева побували на справжньому міні-концерті вихованців Центру.
Румунські колеги, були надзвичайно вражені красою та талантами Вижницького краю, а відтак першим містком до налагодження більш тісної взаємодії стануть галузі культури та освіти.