За дорученням начальника буковинської поліції Віктора Нечитайла, 13 березня на території обслуговування відділення поліції №1 (смт Путила) Вижницького районного відділу поліції відбулися профілактичні рейди правоохоронців.

До заходів були залучені 77 працівників структурних і територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області. Заходи здійснювалися на території Селятинської ТГ для запобігання скоєнню правопорушень, їх припинення та виявлення осіб, які розшукуються за вчинення протиправних дій.

Заздалегідь було розроблено 12 маршрутів на території 10 населених пунктів, які входять до складу цієї ТГ. Відтак – буковинські поліцейські відвідали 237 помешкань громадян. Зокрема, перевірили за місцем проживанням 19 сімейних кривдників та провели з ними профілактичні бесіди щодо недопущення вчинення домашнього насильства. 

За результатами перевірок, поліцейські склали 16 протоколів за вчинення адміністративних правопорушень.

Також у власників зброї дозвільники перевірили умови зберігання зброї, термін дії документів на них. Крім цього, правоохоронці провели санкціонований обшук у жителя с. Сергії, під час якого виявили та вилучили обріз гладкоствольної рушниці без маркування та 84 набої.

Поліцейські офіцери громад зустрілися із вихованцями навчальних закладів Селятинської територіальної громади. Під час зустрічі поліцейські нагадали дітям правила перебування у школі, а також про те, куди їм звертатися у випадках вчинення булінгу. Правоохоронці розповіли учням про необхідність дотримання кібергігієни під час користування Інтернетом, щоб не потрапити «на гачок» шахраїв.