На запрошення Сучавської філії Союзу українців Румунії на захід завітала делегація Вижницького району на чолі з головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком.
До складу делегації ввійшли також заступник голови райради Сергій Вірста, голови Вашківецької міської та Селятинської сільської територіальних громад Микола Перч та Валерій Полянчук, начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту Берегометської ТГ Олена Бощук, представники вищих навчальних закладів району: кафедри декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ - Дмитро Курик та Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну - Марія Козубовська, депутати Вижницької районної та Вижницької міської рад - представниці мистецько-туристичної галузі району Наталія Додяк, Наталія Вятковська і Людмила Шевчик.
Розпочався захід із Богослужіння й спільної молитви за мир в Україні, а також панахиди за Кобзарем та всіма загиблими Воїнами й українцями, які загинули через війну в Негостинській церкві.
Опісля, відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника-погруддя Тарасу Шевченку.
До слова, в селі Негостина розташований один із трьох в Румунії пам'ятників Тарасу Шевченку, також тут встановлена пам'ятна дошка на честь Назарія Яремчука і щорічно на місцевому рівні відзначаються пам’ятні дати на їхню честь.
Відтак, захід продовжився в будинку культури. Із вітальними словами виступили голова комуни Балківці Василь Шойман та голова Сучавської філії СУР Ілля Саучук.
В свою чергу голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк привітав присутніх та від імені жителів Вижницького району щиро подякував румунським колегам за багаторічну співпрацю та непосильну допомогу та підтримку, надану в період повномасштабного вторгнення росії на територію України.
Також, він зазначив, що даний візит вперше відбувається в межах налагодженої співпраці Вижницького району із Союзом українців Румунії, а тому відповідно до задекларованого співробітництва повинен здійснюватися освітній та культурний обмін між сторонами. І саме це стало підсумком візиту представників СУР на Вижниччину в лютому місяці.
Відтак, з метою презентації культурного потенціалу Вижницького району виступив фольклорно-етнографічний колектив "Берегиня" Вашківецького МБНТД, а для шкільних бібліотек Балківецької комуни були передані українські книги. Також, аби налагодити співпрацю і в туристичній галузі між регіонами, румунським колегам було презентовано крафтову продукцію Вижниччини та вироби декоративно-прикладного мистецтва.
У підсумку візиту досягнуто домовленостей щодо налагодження співпраці між територіальними громадами Вижницького району та комунами Сучавського повіту, а також між навчальними закладами відповідних регіонів. А тому на найближчий час планується офіційна зустріч із потенційними парнерами з Вижницького району та Сучавського повіту на території нашого району.
 
Більше фото - https://www.facebook.com/rayradavn/posts/pfbid0Jt4DmFwDeyqRRThq11nHPcNmpteEhjxzo3XfvM3tKUcbwdpuPpzzHUgujVrnHJHEl