Ця лавочка стала головним лотом у благодійному аукціоні, проведеному минулого року БУВР Пруту та Сірету за сприяння Вижницької районної та Вижницької міської рад спільно з представниками програми «EU4Environment – Водні ресурси та екологічні дані» і була придбана БУВРами Тиси, Дністра, річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю, Пруту та Сірету.
Аукціон проводився з метою надання допомоги Збройним Силам України. Зокрема, за кошти, зібрані з аукціону для наших захисників із 93-го окремого батальйону сил ТРО Вижницького району, через громадську організацію "Волонтери Вижниці", було придбано блок багатоканальної зарядки "Bandera Power 225S".
 
Також, аукціон був покликаний нагадати про бережливе ставлення до водних ресурсів, про те, що замість засмічувати річки та їх береги використаними пластиковими виробами, пластику можна дати друге життя і в умілих руках майстрів він стає цінним ресурсом.
 
На встановленій сьогодні лавочці з переробленого пластику викарбувані слова : «Переосмисліть пластик – змініть майбутнє»
 
Напередодні Всесвітнього дня Води це ще одна нагода нагадати про важливість збереження довкілля, про цінність водних ресурсів, про шляхи досягнення екологічного балансу. Тільки спільними зусиллями ми збережемо наші цінності, нашу Україну.