Вижниччина - завжди славилася своїми художніми промислами та ремеслами й вважається цетром гуцульського дереворізьблення. Тому, щоб вчергове привернути увагу громадськості до важливості розвитку мистецтва в краї й популяризувати та зберегти історико-культурну спадщину Вижницького району, як єдиного представника Буковинської Гуцульщини - в холі адміністративної будівлі Вижницької районної ради ще з осені минулого року відкрито експозицію дипломних та курсових робіт студентів Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка.
Сьогодні, завідувачкою Музею дипломних та курсових робіт ВФКМТД Ярославою Богдан, було вчергове оновлено експозицію виставки.
Нинішні роботи, як і попередні, дуже тісто пов'язані із календарно-обрядовим циклом буковинських гуцулів.
Тож цього разу експозиція відображає традиції весняного календарного циклу українців та одного з найбільших релігійних свят - Великодня.
Адже Великдень в Україні — це, крім усього іншого, свято весняного воскресіння, оновлення природи, яке відзначалося з настанням дня весняного рівнодення ще за дохристиянських часів.
Центральними елементами експозиції є декоративна вставка "Писанковий дивосвіт" та колекція сувенірних ляльок-мотанок "Родина Буковинського краю".
Сподіваємося, що дана виставка також й заохочуватиме дітей до вступу у Вижницький фаховий коледж.
Дана ініціатива є одним з етапів наповнення практичним змістом угоди про партнерство та співпрацю між Вижницькою районною радою та мистецьким закладом, яка була укладена ще у 2018 році.