Сьогодні, 06 вересня, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук провів розширену нараду за участю голови районної ради Михайла Андрюка, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ, організацій району, голів місцевих рад.

На порядку денному першочергово розглянуто питання щодо підготовки плану заходів соціально-економічного розвитку на 2019 рік. Руслан Сенчук акцентував увагу голів місцевих рад прискіпливо та по-господарськи приймати рішення щодо першочергових заходів по відновленню об’єктів інфраструктури для забезпечення збалансованого розподілу коштів, а також закликав шукати нові інноваційні рішення та інвестиційні проекти, які покликані забезпечити сталий розвиток населених пунктів у майбутньому.

Не менш важливим було питання підготовки підприємств, установ та організацій району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Здійснено аналіз проведених підготовчих робіт по галузях та забезпеченості дровами на опалювальний період. Підсумовуючи, Руслан Сенчук закликав керівників установ якнайшвидше привести у відповідність необхідну документацію та звернув увагу присутніх на дотриманні вимог охорони праці при підготовці та експлуатації котелень, систем тепло- та водопостачання, здійснення повірки приладів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних приладів.

Проаналізовано результати проведення об’їзду робочою групою з питань біологічної врожайності, легалізації найманої праці та пожежної безпеки у фермерських господарствах району, а також проінформовано про зміни в податковому законодавстві, згідно із якими лісові землі оподатковуватимуться земельним податком, який наповнюватиме місцеві бюджети та ставку якого затверджуватимуть на сесіях сільських, селищних та міських рад.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло Андрич доповів про роботу позашкільних закладів району та проведення гурткової роботи в ЗНЗ району у 2018-2019 навчальному році. Очільник району закликав голів місцевих рад та відділ освіти здійснювати систематичний посилений контроль відвідуваності гуртків, щоб не допустити їх існування «лише на папері». Також Руслан Сенчук повідомив, що у Вижниці відкрито інклюзивно-ресурсний центр, який готовий надавати свої послуги дітям з особливими освітніми потребами. Тому необхідно знайти можливість для забезпечення транспортування таких дітей до ІРЦ принаймні 1-2 рази на тиждень.

Насамкінець оператор військового обліку та бронювання солдатів та сержантів запасу Вижницько-Путильського об’єднаного районного військового комісаріату Юрій Герецун поінформував, що наразі в населених пунктах району здійснюється оповіщення про осінній призов. Повідомив, що з жовтня відбудеться збільшення мінімального грошового забезпечення рядовому складу - до 9 тис. грн., офіцерському складу - до 15,3 тис. грн., а тому це хороша перспектива для безробітних чоловіків. Руслан Сенчук зазначив, що дане питання – на особливому контролі районної влади, закликав посилити співпрацю органів місцевого самоврядування та районного військового комісаріату в частині забезпечення виконання завдань та вимог чинного законодавства. Керівник району також закликав представників військомату більш активно брати участь в тематичних заходах навчальних закладів освіти з питань військово – патріотичного виховання учнівської молоді.