Михайло Романів провів робочу зустріч з головою Вижницької райдержадміністрації Русланом Сенчуком та головою районної ради Михайлом Андрюком. Обговорили питання детінізації зайнятості населення, наповнення бюджету Пенсійного фонду, йшлося також про важливість нарощування фонду оплати праці, дотримання соціальних гарантій працюючих громадян.

Цього ж дня, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів у рамках виїзного робочого дня провів прийом громадян у Вашківецькій міській об’єднаній територіальній громаді. Розповів про порядок призначення та перерахунку пенсій, залежність їх розміру від величини заробітку, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу. Зауважив, що за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України тепер можна не тільки відстежувати персональні дані щодо сум нарахованого заробітку, сплачених внесків та тривалості зарахованого стажу, а й отримувати потрібні документи з підтвердженням QR-кодом онлайн, не виходячи з дому. Поінформував про СМС-інформування, яке дає можливість пенсіонерам бути в курсі всіх здійснених нарахувань і перерахунків їхніх пенсій, а застраховані особи щомісяця мають змогу отримувати інформацію щодо сплати за них страхових внесків та про загальний розмір свого страхового стажу.
Михайло Романів звернув увагу осіб передпенсійного віку на доцільність завчасного подання документів, необхідних для призначення пенсії, для здійснення працівниками пенсійної служби правової експертизи та формування макету пенсійної справи.
Запропонував громадянам виготовляти електронні пенсійні посвідчення, які є платіжними картками, і дозволяють повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами. Зазначив, що наявне паперове посвідчення також можна замінити на новий тип документа.
Під час зустрічі з головою Вашківецької міської об’єднаної територіальної громади Миколою Перчем обговорили питання щодо покращення умов обслуговування громадян, оглянули приміщення, в якому заплановано відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг з облаштуванням віддаленого робочого місця працівника Фонду.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області