Протягом 3–4 жовтня в Закарпатській області Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” організувала Форум Карпатського Єврорегіону.
Вижницький район на заході представляли голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова Вижницької ОТГ Олексій Чепіль та голова Вашківецької ОТГ Микола Перч.

4 жовтня, в рамках другого дня роботи Форуму Карпатського Єврорегіону, відбулися Засідання Правління та Засідання Загальних Зборів Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”, де було обговорено важливі питання діяльності Асоціації у 2018 році та окреслено орієнтовний план роботи на наступний рік.
Відтак, голова Асоціації Олександр Ганущин та виконавча директорка Асоціації Галина Литвин провели презентацію проекту “Карпатська мережа регіонального розвитку” - переможця конкурсного відбору у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.
Вони розповіли про Конкурс ініціатив карпатських громад та про особливості його проведення в 2019 році. Також, було презентовано перебіг даного конкурсу у 2018 році. Не оминули увагою і спільний проект-переможець Конкурсу Вижницької та Косівської районних рад «Налагодження міжрегіонального партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону».