Днями з метою обміну досвідом у сфері розвитку туризму до Вижницького району завітала делегація з Долинського району Івано-Франківської області.

Заступник голови райдержадміністрації Юрій Татарин та заступник голови районної ради Сергій Вірста радо зустріли гостей та розповіли їм про особливості розвитку туристичної галузі на Вижниччині. Після участі в семінарі «Розвиток туризму на території Вижницького та Долинського районів», гості попрямували наочно ознайомлюватись з об’єктами туристичної інфраструктури району. Зокрема, учасники відвідали НПП «Вижницький», де пройшлися екологічною стежкою «Чотири пори року», на запрошення мигівського сільського голови Василя Мудрака відвідали кінно-спортивний клуб «Migovo stables», турбазу «Карпати Мигово» та ГТК «Мигово».

Наступного дня, 13 листопада, члени делегації вивчали особливості зеленого туризму на прикладі садиби «Над Черемошем» Марії Ткачук, садиби «Заманушка» Наталії Вятковської, хутора «Стаїчне» Сергія Шулька, садиби «У Вікторії» Вікторії Чорней, садиби «У Марічки» Марії Клим. На завершення долинці відвідали музей Вижницького коледжу прикладного мистецтва.

За результатами дводенного перебування на Вижниччині колеги з Долинського району відзначили високий рівень надання послуг в туристичних об’єктах та на перспективу розглянули можливість запровадження для відпочиваючих кількаденних спільних турів визначними місцями обох споріднених гірських районів.