Враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності, згідно з Указом Президента України «Про День місцевого самоврядування» від 25 листопада 2000 №1250/2000, 7 грудня встановлено Днем місцевого самоврядування в Україні.
Саме цього дня, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про місцеве самоврядування".

З нагоди відзначення цього свята, у залі засідань районної ради відбулись урочистості. На святковому дійстві зібралися голови та секретарі місцевих громад, депутати обласної, районної та місцевих рад, ветерани місцевого самоврядування.
Першим до гостей звернувся голова районної ради Михайло Андрюк. У своєму виступі він розповів про реалії та перспективи розвитку Вижниччини, проведену роботу у 2018 році, та закликав усіх представників органів місцевого самоврядування до спільної роботи заради розвитку та процвітання району. Відтак, нагородив кращих представників місцевого самоврядування подяками голови районної ради.
Голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук, також привітав присутніх із професійним святом, подякував за сумлінну службу та співпрацю, і вручив ювілейні відзнаки обласної державної адміністрації «100 років Буковинському віче».
Зі святом колег, також, привітали голова Вашківецької міської об’єднаної територіальної громади Микола Перч та ветеран місцевого самоврядування, голова ради старійшин району Дмитро Бужора.
Мистецькі вітання працівникам місцевого самоврядування дарували працівники культури Вижниччини.