28 грудня, відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації та нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти за участю голови райдержадміністрації Руслана Сенчука, голови районної ради Михайла Андрюка, голови районної профспілкової організації працівників освіти та науки Ярослава Борсука, керівників навчальних закладів району.

На засіданні колегії йшлося про результати проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2018/2019 навчальному році, про дотримання Закону «Про охорону дитинства» в закладах освіти району, про хід проведення атестації педпрацівників закладів освіти у 2018/2019 навчальному році, про стан організації харчування в закладах освіти району, про стан розгляду звернень громадян у відділі освіти.
Під час наради з керівниками ЗЗСО розмовляли, також, про організацію охорони праці, про запобігання корупції в закладах освіти району та стан використання енергоносіїв в навчальних закладах району. Страховий експерт з охорони праці Вижницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Чернівецькій області Омелян Семирозум у своєму виступі привернув увагу керівників відділу освіти і закладів освіти району до питань організації охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу, налагодження роботи в закладах освіти щодо проведення навчання і перевірки знань з цих питань відповідно до Положень, затверджених наказами Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 р. № 1669 та від 22.11.2017 р. № 1514.
По завершенню колегії, очільники району нагородили директора Мигівського НВК Івана Андрійовича Кравчука ювілейною відзнакою Чернівецької облдержадміністрації «100 років Буковинському віче».
За підсумками колегії та наради розроблено ряд рекомендацій.