Сьогодні, 9 січня, за голови районної ради Михайла Андрюка, відбулося засідання комісії районної ради по вирішенню питань з надання грошової допомоги громадянам, які звертаються із відповідними заявами до голови, заступника голови та депутатів районної ради.

На порядок денний, було винесено питання про розгляд звіту про виконання у 2018 році заходів з питань надання матеріальної допомоги згідно районної Програми розвитку місцевого самоврядування Вижницького району на 2017-2020 роки. Інформувала з даного питання головний спеціаліст районної ради Олена Фуштей.

         За її словами у 2018 році до районної ради надійшло 115 звернень громадян на отримання матеріальної допомоги, та було проведено 8 засідань комісії районної ради по вирішенню питань з надання грошової допомоги.

         Із звернень, що надійшли до районної ради: 22 – від людей з інвалідністю ІІІ групи; 14 – людей з інвалідністю ІІ групи; 12 – людей з інвалідністю І групи; решта – від осіб пенсійного віку та інших верств населення.

За географією звернень серед лідерів: смт. Берегомет – 21 звернення; с. Іспас – 17 звернень; с. Слобода-Банилів – 12 звернень; м.Вижниця і с.Лукавці – по 9 звернень; села Коритне та Замостя – по 8 звернень; с.Мілієве – 5 звернень; м.Вашківці, села Банилів та Виженка – по 4 звернення.

Більша частина звернень, близько 80%, була від громадян, що хворіють, в тому числі і на онкологічні захворювання, які просили допомогу на лікування або проведення операцій. Близько 5% звернень від людей, постраждалих в наслідок пожежі. Решта – на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з важким матеріальним станом.

         По завершенню засідання члени комісії погодили звіт про виконання у 2018 році заходів з питань надання матеріальної допомоги згідно районної Програми розвитку місцевого самоврядування Вижницького району на 2017-2020 роки.