Минулого року Вижницька районна рада підписала угоду про співпрацю із сусідньою Косівською районною радою Івано-Франківської області, після чого, впродовж 6 місяців, в рамках Конкурсу ініціатив карпатських громад від асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна", реалізовувався спільний проект Вижницької та Косівської районних рад "Налагодження транскордонного партнерства з Легіоновським повітом Республіки Польща як можливість популяризації історико-культурної спадщини Гуцульщини за межами етнорегіону". Підсумком якого, стало підписання угоди про партнерство і співпрацю між Вижницькою районною радою та містом Легіоново.
По завершенню спільного проекту розпочалась активна співпраця в галузі безпеки.

Відбулося декілька зустрічей очільника представницької влади району Михайла Андрюка із президентом міста Легіоново Романом Смогоржевським, під час яких, було обговорено перспективи подальшої співпраці, зокрема, йшлося про співробітництво в галузі безпеки і польськими колегами було презентовано роботу місцевої пожежної охорони та проведено огляд відповідної техніки. Пізніше, відбувся обмін досвідом в боротьбі із надзвичайними ситуаціями між Вижницьким районним сектором Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Місцевою пожежною частиною міста Легіоново, тоді ж Місцевою пожежною частиною міста Легіоново було передано ключі та відповідні документи на пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16 Вижницькому районному сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Відтак сьогодні, 15 січня, біля адміністративного будинку, відбулася офіційна урочиста передача пожежного автомобіля STAR 266 GBA 4/16. З цієї нагоди на Вижниччині перебуває офіційна делегація з Легіоново на чолі із президентом міста Романом Смогоржевським. Також, на урочистості завітали начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк, голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, голова Вижницької міської ради ОТГ Олексій Чепіль, голова Мигівської сільської ради Василь Мудрак, депутати районної ради та громадськість.
Із вітальним словом до присутніх звернулись голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова райдержадміністрації Руслан Сенчук та Вижницький міський голова Олексій Чепіль. 
У своєму виступі Михайло Андрюк подякував колегам з Косівщини за сприяння в налагодженні співпраці із містом Легіоново та звернув увагу присутніх, що сьогоднішній захід це ще один крок, який стане запорукою безпеки жителів району та покращить роботу пожежників Вижниччини.
Звертаючись до присутніх Руслан Сенчук привітав жителів із визначною подією в районі та Різдвяними святами, а також передав головному інспектору Вижницького РС УДСНС України Костянтину Кримову ювілейну відзнаку "100 років Буковинському віче".
Відтак, начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк висловив вдячність керівництву Вижниччини за налагоджену роботу з польськими колегами в галузі безпеки та надання підтримки районному сектору Управління ДСНС України. В свою чергу, президент міста Легіоново Роман Смогоржевський запевнив, що співпраця із Вижниччиною й надалі розвиватиметься і в інших галузях також, та урочисто вручив ключі від пожежного автомобіля начальнику Вижницького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області Олександру Ткачу.
Завершились урочистості виступом народної артистки України Олесі Горової та її доньки Зоряни.